Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2012 09:12 - ПРОПОЛИСЪТ ДЪРЖИ РАКА НА ГЪРДАТА ПОД КОНТРОЛ И НЕ САМО НЕГО - РЕЦЕПТИ
Автор: bairakslavei Категория: Рецепти   
Прочетен: 5497 Коментари: 1 Гласове:
-1



 "ЖИВИТЕ" МАЗИЛА СА БАЛСАМ ЗА СТАВИТЕ
За лечение на болки в ставите можете да използвате "живи" прополисови мазила. Прополисовите мазила, особено в съчетание с компреси от листа на репей, помагат за облекчаване на ревматичните болки. Ако правите мазилото с растително масло, то непременно трябва да бъде рафинирано.  Известни са повече от 150 метода за приготвяне на прополисови мазила. Най-простият вариант е: в стъклен буркан (200-250 мл) се налива 100 мл мазева основа (рафинирано слънчогледово олио или зехтин, може и вазелино-ланолинова смес 9:1), добавя се 20 г ситно нарязан прополис, покрива се с капак и се поставя на водна баня. Периодично се разбърква с дървена или стъклена пръчка. Горещата смес се филтрира през 2 слоя марля и се разпределя в стъклени бурканчета. Съхранява се на хладно 1-2 години




За приготвянето на спиртен извлек се вземат 30 г прополис, нарязва се на ситно, поставя се във флакон от тъмно стъкло и се залива със 100 мл 96-градусов медицински спирт. Престоява 3 дни, като периодично се разклаща. За лечение на язва на стомаха и на дванадесетопръстника 30 капки от спиртния извлек на прополиса се разтварят в охладена преварена вода. Получава се емулсия с цвят на мляко. Тя се пие 1 час преди ядене по схемата:  първи ден - на всеки два часа през деня и вечер, а също и 1 час след вечеря;  втори ден - на всеки три часа;  трети ден и по-нататък - на всеки 4 часа в продължение на 20 дни.  Тази схема е необходима за създаването на устойчива смолисто-восъчна пелена. Язвата заздравява за около 10 дни, но като гаранция за оздравяване и стимулиране на имунната система са необходими 20 дни. Лечението с прополис е противопоказано при страдащите от алергия, особено към цветен прашец.
ПРОПОЛИСЪТ ДЪРЖИ РАКА НА ГЪРДАТА ПОД КОНТРОЛ МОЖЕТЕ ДА СИ НАПРАВИТЕ И ПРОДУКТ ЗА МАЗАНЕ 


На водна баня загрейте смес от 30 г прополис и 100 г масло за чай и 30 минути го бъркайте, докато получите еднородна смес. Мажете гърдата си вечер. Пазете приготвената смес в хладилник.  При силни болки може да се направи билкова запарка от 2 супени лъжици бял имел. Предварително смелете зърната с кафемелачка, добавете корени и семена от коприва, корени и цветове от блатен тъжник, корени от черен оман. От тази смес се взема 1 супена лъжица и се залива с 0,5 л вряща вода. От настойката се пие по 1/3 чаша 15 минути преди ядене.

 При тежко чуване 
Прилага се 30-процентов разтвор на прополис със зехтин или царевично олио (1:4). За приготвянето на 30-процентния разтвор на прополис нарязвам 60 г от продукта на малки парченца, отделям видимите замърсявания (чужди частици, боклук и др.) и заливам с 200 г 96-градусов спирт. След това разклащам в продължение на 30 минути. Оставям го на тъмно топло място за 5-7 дни, като всекидневно го разклащам. В зависимост от качеството на прополиса цветът на готовата настойка може да бъде от бледожълта до кафеникава. Смесвам настойката със зехтин или царевично олио (1:4). При разклащане на сместа се образува маслено-спиртна емулсия със светлокафеникав цвят с приятен аромат. Преди използване трябва непременно да се разклати. Поставям в ухото марлена лентичка, накисната в емулсията. При деца над 5 години - всеки ден през нощта за 10-12 часа (10-14 процедури), при възрастни - през ден за 36-38 часа (10-12 процедури). Лечението трябва да се провежда след изследване при лекар-ларинголог. Този метод не се препоръчва при полипи в ухото и наличие на гранулации върху тъпанчето. По този начин успях да възстановя слуха на 17 болни. Всички те се бяха лекували в болница, но без резултат. Възрастта на пациентите ми е от 40 до 75 години.

    Приготвяне на спиртов екстракт от прополис


В стъклено шише с широко гърло или колба се поставят 10 - 15 г ситно стрит прополис и към него се прибавят 100 г 96% -ен чист спирт. Сместа се оставя да престои на тъмно и след 3-4 дни се филтрува през марля. Бистрият разтвор се налива в тъмно стъкло и се пази на тъмно място. Трайността му е голяма (ня-колко години). От тази течност се приготвя вода за изплакване на устата, за инхалации и др.




  Прополисова вода за дезинфекция на венците


20 капки от получения по горната рецепта прополисов екстракт се смесват с чаша вода и с получената млековидна течност устата се изплаква след предварително почистване сутрин и вечер след ядене.



  Дъвка с прополис против парадонтоза 

Към една опаковка обикновена дъвка се прибавя 0,8 г чист прополис и се дъвче 10 пъти дневно по 10-15 мин. Преди това устата се изплаква с вода. Дъвката с прополис се употребява при условие, че в устната кухина няма зъби и корени с гнойни огнища.




   Филм-превръзка с прополис


Тази превръзка е гъста лакоподобна течност, която се получава, като се смесят 60 г хлороформ, 20 г плексиглас, 10 см3 екстракт от прополис и 10 см3 екстракт от див кестен. Екстрактът от прополис се получава, като се смесят 20 см3 95% -ен чист спирт и 20 г прополис, а екстрактът от див кестен - като се залеят 20 г обелени и настъргани ядки от див кестен с 20 см3 95% -ен спирт. Обикновено екстрактите са готови, след като престоят на тъмно 5-6 дни и от време на време се разклащат. Филм-превръзката се съхранява в добре запушени тъмни стъкла. Тя се използва по следния начин: Нараненото място от кожата, предварително почистено и подсушено, се намазва с тампонче, напоено със сместа, която бързо засъхва. При смяна на превръзката един-два пъти раните заздравяват за един-два дни. По-леките одрасквания зарастват без нагнояване, а болките от усложнените наранявания затихват още на втория ден. Филм-превръзката се използва при по-леки наранявания.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Ама простотията и тъпотията прополисът
21.02.2013 05:46
не държи под контрол!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bairakslavei
Категория: Забавление
Прочетен: 530621
Постинги: 163
Коментари: 242
Гласове: 675
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930