Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2012 15:31 - Сливици , ставни болки, стеснение на пилорса, стомах, страхова невроза, схванат гръбнак, сърцебиене, температура,тения, треска, тъберколоза , урочасване ухапва
Автор: bairakslavei Категория: Рецепти   
Прочетен: 3651 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.07.2012 15:34


 СЛИВИЦИ 1.  Когато имате болки в сливиците, взимайте лют чесън. Това е един добър начин за лекуване на сливиците и добра дезинфекция на гърлото. 2.  При възпаление на сливиците, отвън се налага с компрес от селски квас. 3.  В 1/4 л. вряла вода се кипват 3 листа от тетра. Ще пиете от водата по 1 кафена чашка З пъти на ден - сутрин, обед и вечер. 4.  При гнойни сливици освен тетрата се прави и гаргара на гърлото с отвара от лайка.
СТАВНИ БОЛКИ Намажете болното място с печен лук и малко масло. Лукът смекчава болката и отнема температурата.
СТЕСНЯВАНЕ НА ПИЛОРУСА Сутрин, обед и вечер, 1 час преди ядене, да се взема дървено масло, по 1 кафена чашка, за да може да се разшири и омекне отвора на пилоруса.
СТОМАХ 1. Ако ви боли стомах, сварете си чай от бял или жълт равнец с мед. Пийте го три пъти на ден горещ. 2.  Когато човек иска да подобри състо­янието на стомаха си, трябва да яде чесън. 3. Ако стомахът ви е разстроен, сварете си ряпа и пийте сока й. По 3 супени лъжици, сутрин, обед и вечер, в продължение на 10 дни. 4.  При разстроен стомах също помага и дренки - сварете ги или ги яжте пресни. 5. За нервен стомах яжте портокали. 6.  За стегнат стомах използвайте следния метод: В продължение на 40 дни, всяка сутрин преди закуска, ще изпивате по една чаша студена вода на глътки. Ще пиете бавно, съсредоточено, спокойно, без да бързате. При този метод, ще имате резултат, ако не го прекъсвате. Ако сте постоянни, след 40 дни стомахът ви ще се регулира. 7. За стомашно-чревни смущения пийте сок от прясно зеле. 8. Захарното цвекло е отлична храна и лекарство за   цялата   храносмилателна система. 9.  Боровинките също са много полезни за стомаха. Те регулират енергиите му. 10. При слаб стомах, яжте черници. Пийте по 1 чаша домашно вино на ден. 11.  Черешите действат разслабително за стомаха, когато се ядат на гладно. 12.  Пийте отвара от дребна лайка. Вместо лайка, може да вземете пелин - по 1 кафена чашка сутрин на малки глътки. 13.  При много силни стомашни болки, вземете първо очистително, след това си направете млечен компрес. Пийте отвара от равнец и много гореща вода. 14.  При слаб стомах яжте препечен хляб, като преди ядене го натопите във вода.
СТРАХОВА НЕВРОЗА 1.  При страхува невроза отглеждайте жълти цветя в дома си. Отглеждайте ги и ги съзерцавайте. 2.  Препоръчва се дълбоко дишане. При дълбокото дишане става разширяване на капилярите, които при страха се свиват.
СХВАНАТ ГРЪБНАК 1.  Да се пече на слънце, главно в сутре­шните часове до 11 ч., следобедните от 17:00 до залез слънце. 2.  Да се правят разтривки на гърба с дървено масло. Разтривките да вървят от горе на долу. Болното място на гръбнака да се маже с дървено място и да стои така.
СЪРЦЕБИЕНЕ 1.  Една от причините за сърцебиенето е в диафрагмата, която се е издигнала много нагоре и притиска сърцето. Тук се препоръчва дълбоко дишане, като задържате въздуха колкото можете по дълго. Бавно вдишване, задържане, бавно издишване. Чрез дълбокото дишане белият дроб се разширява и бута диафрагмата надолу, така се освобождава сърцето. Можете да тренирате дълбоко дишане, като седите по турски на земята. При криза, достатъчно е да направите 5-6 дълбоки вдишки и сърцебиенето минава. 2. Да се пие топла вода. 3.  Миене на краката с топла вода до коленете, всяка вечер преди лягане. Миене на слабините с топла вода, през вечер. 4. Кратки слънчеви бани, като сърдечната област да се покрива.
ТЕМПЕРАТУРА 1. При температура, ще пиете гореща вода, докато се изпотите няколко пъти, като след всяко изпотяване се преобличате. 2. Сварете си няколко големи -100 грамови картофи, но с корите, и ги изяжте, като ги дъвчете добре.
ТЕНИЯ При тения в стомаха, изпържете и изпечете тиквено семе и го изяжте. Така главата на тенията се отлепва от стените на червата. След това взимате очистително и я изхвърляте.
ТРЕСКА 1. За треска пийте по 100гр. пелин сутрин, обед и вечер. Между треската и пелинът се създава връзка-реакция, и щом те се свържат помежду си, човек оздравява. 2. Изпийте 1, 2, 3, 4, 5, 6, чаши гореща вода или чай, докато във вас се образува реакция на изпотяване. След това се преоблечете и отново изпийте няколко чаши. Вземете малко дървено масло, намажете си краката и ръцете, и си легнете. 3. Яжте люти чушки. 4.  Кафето стимулира организма при треска.
ТУБЕРКУЛОЗА 1.  Излизайте всеки ден в планината, на височина най-малко 1500 метра. След три месеца ще имате 75% подобрение, след 1 година 85%, а след 2-3 години ще бъдете съвършено здрави. Ще ходите в планината добре облечени и зиме и лете, задължително ще носите манерка с гореща вода, от която ще отпивате от време на време. 2.  Болният от туберкулоза трябва да яде кисело мляко, най-малко 3 години по три пъти на ден, но 100 гр. на всяко ядене. 3. Яжте кори на кисели ябълки. Корите ще ги дъвчете бавно и след като изстискате всичкия сок от тях, ще ги плюете. 4. Яжте сладък, червен кромид, най-малко по една глава на ден. Като го ядете го дъвчете хубаво. 5.  Да се измиват слабините всяка вечер с топла вода, в която ще слагате по малко сол. 6. Да се употребяват по 1 -2 лимона на ден. 7. Преминете изцяло на вегетарианска храна. 8.  През месец май, съберете 100 връхчета от малки борчета, сложете ги във вода да поврят 1-2 часа, докато омекнат. След това сложете 1 кг. захар и го оставете да поври още малко, докато се разтопи захарта и смолата на боровите иглички излезе във водата. От тази смола ще ядете по 1 супена лъжица сутрин, обед и вечер, преди ядене, заедно с боровите връхчета. 9. Яжте суров чесън. 10.  Пийте житена и царевична вода. След като се свари житото или царевицата, да се пие водата им. Ще ги варите около 1 ч. 11. Всяка сутрин и вечер, преди лягане, да се взима по 1 лъжица чисто дървено масло.
УРОЧАСВАНЕ Причината за урочасването се дължи на силния поглед на определен човек, чиято сила от своя страна се дължи на натрупаното електричество, което излиза чрез очите му. Ако не можете да го асимилирате, това елек­тричество отправено към вас може да произведе известна дисхармония, която ще се отрази на състоянието на организма ви. Намерете човек, който е добър проводник на това електричество, чийто организъм може да издържи на влиянията, които се отделят от болния. Вземете едно здраво яйце и накарайте човекът срещу вас да чукне яйцето в челото ви и в скоро време ще се почувствате добре. Яйцето лекува, като поглъща излишната енергия, която се е натрупала в организма на човека, и по този начин той се освобождава от своето болезнено състояние.
УХАПВАНЕ ОТ КОМАР При ухапване от комар, наплюнчете пръста си и намажете с плюнката ухапаното място.
ФИЗИЧЕСКО НЕРАЗПОЛОЖЕНИЕ Ако изпаднете във физическо нераз­положение, изпийте сока на 2-3 лимона със захар. След това изцедете и изпийте сока на 2-3 портокала.
ХЕМОРОИДИ 1. Хемороидите се засилват през май, затова преди да дойде месец май, ще пиете отвара от подъбиче. По 1/2 чаена чаша, 3 пъти на ден. Може да се засилят и през останалите месеци от годината, тогава пак ще пиете отвара от подъбиче. 2.  Когато хемороидите се проявяват и с външни цицки, налагайте мястото с печен праз. Празът да се пече на фурна. Като го наложете, мястото да се превърже. Ще го слагате вечерно време. 3.  При всяко изхождане, да се измива мястото с хладка вода.
ХРЕМА 1.   Сутринта,   стоплете   малко   вода, сложете в нея сол и смръкнете няколко пъти от солената вода. След 2-3 дена, хремата ви ще мине. Солената вода препятства за размножаването   на   микробите,   които причиняват хремата. 2.  Изпийте 2-3 чаши гореща вода да се изпотите и след това се преоблечете. 3. По една чашка кафе на ден. 4.   Яжте  суров  праз,  като  най-вита­минозните му части са външните зелени листа.
ХЪЛЦАНЕ При хълцане изпийте 1-2 чаши гореща вода и дишайте дълбоко.
ЦИРЕИ 1. Вземете ленено семе и го сварете с мляко и захар. Наложете с получената смес болното място. 2.  Можете да се наложите и със следната рецепта: бамя, сварена с мляко и захар.
ЧЕРЕН ДРОБ 1.  Ако имате разстроен черен дроб, ще изяждате по 2 лимона на ден и ще пиете сутрин, обед и вечер по литър и половина гореща вода. 2. За разстроен черен дроб се препоръчва да се обградите със зелени цветя. 3. Яжте повече сирене, но да е изкиснато, да не е солено. 4. При увеличен черен дроб пийте отвара от цикория. Вземете цялото растение: корен, стебло, листа.
ШАРКА 1.  Вземете очистително. 2. Пийте гореща вода 3 пъти на ден по 3 чаши. Стойте на топло. 3.  Храната ви трябва да се състои само от варени картофи с малко сол и понякога картофена супа.
ЯЗВА 1. Всеки ден ще пиете по една чаша зехтин. 2. Взимате 150 гр. чист зехтин и го размесвате със ситно счукан чесън, така че да се получи гъста каша. Взимайте по една чаена лъжица три пъти дневно. 3.  Постене един път седмично. Един ден от седмицата без храна, като през този ден взимайте по една кафена чашка зехтин. 4.  През лятото ще се печете, ще излагате корема си на слънце. 5. Сок от прясно зеле, по 1 чаша дневно. 6.  Вземете цветовете на жълтия кантарион и ги сложете в дървено масло, да стоят на слънце 40 дена. След това взимайте от кантариона по 1 супена лъжица, сутрин и вечер преди ядене. 7. Не яжте кисело, люто, солено, а също и боб, леща, грах. 8.  Сложете 3 листа от смрадлика в 1/4 вряща вода и веднага я махнете от печката. Захлупете тенджерата да се задуши и я оставете да изстине. Ще пиете от тази вода по 3 пъти на ден, по 1 кафена чашка, 1/2 ч. преди ядене. Същото можете да го направите и с тетра, на тетрата се употребяват листата. Най-добре е да берете тетрата докато цъфти. 9. Можете да използвате и следния метод: Първия ден, сутринта изпийте няколко чаши гореща вода, за промиване на стомаха и червата. След това 1 чаша дървено масло преди лягане. 1-2 часа след дървеното масло вземете житена вода. Втория ден, същото по отношение на горещата вода и дървеното масло, но вместо житена вода, вземете овесена каша. Третия ден, също като при втория, но вместо овесена каша вземете картофена супа. Четвъртия ден, както при третия, но вместо картофена супа, вземете смокинена чорба, но без твърдите части. Петия ден, повтаряте първия и т.н., в продължение на 10 дена. След 10 ден, спирате дървеното масло и на болния се дава чай със сухари и краве масло.  



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bairakslavei
Категория: Забавление
Прочетен: 528377
Постинги: 163
Коментари: 242
Гласове: 675
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031