Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2012 10:24 - ВЪТРЕШНО ВЪЗПАЛЕНИЕ НА НОСА, МЕНИНГИТ, БУЧЕНЕ НА УШИТЕ,ГНОЙНО ТЕЧЕНИЕ В УШИТЕ, ЗАГЛЪХНАЛИ УШИ, ВЪЗПАЛЕНИ ОЧИ, ГЪРЛОБОЛ, ЕЧЕМИК НА ОКОТО, ВЪЗПАЛЕНИ ВЕНЦИ, ОКАПВА
Автор: bairakslavei Категория: Рецепти   
Прочетен: 9464 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.08.2012 10:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ВЪТРЕШНО ВЪЗПАЛЕНИЕ НА НОСА Да вземе болният малко от дребната лайка, да я свари, да смърка от отварата и да си измива носа отвътре. Това да прави десет дена наред, сутрин и вечер. След това 10 дена почивка. После пак 10 дена да се прави, пак почивка 10 дена и т.н. Едновременно лайката може да се употребява и вътрешно. Да се пие всяка сутрин топла по една малка чашка без захар. Това ще се прави десет дена. После 10 дена почивка, пак ще се прави 10 дена и т.н.
МЕНИНГИТ
На болния от менингит да се обръсне главата и да се постави върху главата му калпак от селски квас. Този квас ще отнеме огъня. Квасът отнема температурата. Този квас от време на време да се сменява с нов квас.
БУЧЕНЕ НА УШИТЕ
То е от кръвообращението. Дължи се на тревоги. Човек да остави тревогите. Който има пищене на ушите, да пие б чаши гореща вода на ден: по две чаши сутрин, на обед и вечер. Десет дена да пие по една кафена чашка от дребната лайка сутринта. После 10 дена почивка, пак 10 дена да пие и т.н. Да пие три пъти по 10 дена.  ГНОЙНО ТЕЧЕНИЕ В УШИТЕ Да се промиват ушите с лека, посочен при бучене на уши. Да се пече гръбнакът на слънце. 
ЗАГЛЪХНАЛИ УШИ
Това става от тревога. Болният да си пече гърба от 1/2 час до час и половина на слънце. Да направи такива 40 слънчеви бани. При възпаление на ухото, изцежда се сок от печен праз и сокът още топъл да се капне в ухото. И върху ухото да се налага селски квас. Човек сам на себе си трябва да си внушава. Когато имаш слаб слух, казвай си често: „Прочувам, прочувам, прочувам." И твоят слух ще се усили. 
ВЪЗПАЛЕНИ ОЧИ
1. Суровите картофи се нарязват на ситни резени и се налагат на слепите очи и се превързват. Картофите вземат огъня от очите. Вместо картофи, на слепите очи може да се сложи селски квас.  2. Всяка вечер при лягане да се покриват очите с топъл компрес. Това лекува очите.  3. Да се измиват очите с отвара от лайка.  4. Да се варят сухи дренки като компот и да се пие водата, докато е гореща.  5. Когато се режат лозовите пръчки, лозата сълзи. Това се казва плач на лозата. Тази лозова вода се събира. Тя е полезна. С нея се мият очите.
ГЪРЛОБОЛ
За гърлобола трябва да се употреби млечен компрес. Той става така. Сварява се литър мляко и щом се свали от огъня, веднага се изцежда в него един лимон. Ако няма лимони, може да се тури в млякото оцет, докато се пресече; След това веднага, докато е още горещо млякото, се прецежда през марля. Взема се гъстата пресечена маса и се налага, както е обвита в марлята, на болното място. Върху марлята се поставя пластир, върху него — вълнен плат, завит няколко пъти. И всичко това се бинтова. Най-важното е да се турят пластирът и вълненият плат така добре, че да не влиза въздух под тях, за да се запази пресеченото мляко горещо дълго време, даже до сутринта. Млечният компрес се поставя вечерта и стои 12 часа на болното място, Това се прави няколко пъти. 
СЛИВИЦИ 
При възпаление на сливиците; отвън се налага селски квас.  В 1/4 л вряла вода се турят 3 листа от тетра и като клокне, веднага се маха от огъня. От тая вода се пие по една кафена чашка сутрин, на обед и вечер.  При гнойни сливици върху врата се поставя млечен компрес няколко пъти. След махане на компреса на същото място се поставя селски квас. При гнойни сливици освен това се прави гаргара на гърлото с отвара от лайка. 
ЕЧЕМИК НА ОКОТО
При ечемик на окото се препоръчва компрес от лайка. Сварява се лайката, туря се в торбичка и се слага на окото; Отгоре се туря мушамичка, после вълнен плат, както при сгряващ компрес. Всичко това се бинтова. 
ВЪЗПАЛЕНИ ВЕНЦИ
Да се измиват с отвара от лайка. 
ОКАПВАНЕ НА КОСАТА
Четири пъти на ден да се мокри косата с хладка вода. Да се търка косата с отвара от корени на репей. За засилване на косата да се пие цяла година отвара от копривени корени. Даже по този начин бялата коса може да стане черна. Засилва се косата, ако при хубаво време се ходи гологлав, за да действат благотворно въздухът и слънцето.
ЗАЕКВАНЕ
Обикновено тези, които заекват, обичат да говорят бързо. Трябва да отвикнат от това. Трябва да правят следното;  1. Онзи, който заеква, да поеме дълбоко въздух и да направи дълбоко дишане, преди да започне да говори.  2. Когато говори, да говори много бавно.  3. Всяка вечер да си мие краката с топла вода, и то съвсем бавно. Съвсем бавно да си движи ръцете по краката, за да се научи на бавни движения.  4. Когато нарежда някои предмети, например предмети на масата, когато си прави леглото или нарежда една стая, или книги, съвсем бавно да нарежда, съвсем бавно да мести предметите, за да кали волята си на бавни движения. И като прави бавни движения, волята ще се кали на бавно говорене.  5. Майката да говори на детето неща, които да бъдат хубави, красиви и при това да ги казва бавно. Изобщо детето да живее в една среда на мекота.  б. Детето да направи дълбоко вдишване и при вдишване да изговаря съвсем бавно една дума, например „благост". Това да повтаря няколко пъти. Друг път да изговаря по същия начин думата „мир", няколко пъти. По-нататък да изговаря при издишване две думи: „благост и мир", или думата „радост, светлина".  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bairakslavei
Категория: Забавление
Прочетен: 530189
Постинги: 163
Коментари: 242
Гласове: 675
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930