Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2012 12:27 - Кръвно , лишей, лунички и петна
Автор: bairakslavei Категория: Рецепти   
Прочетен: 7029 Коментари: 1 Гласове:
2



 
Кръвно налягане

Причините за високо кръвно налягане в 90% от случаите не са 
изяснени и на болните се казва, че имат есенциална хипертония. Независимо от това се смята, че 4 са основните фактора, спомагащи за високо кръвно налягане: а) Първият фактор - солта. Тя задържа водата в тялото и кръвното се повишава. б) Артериалните плаки са тези, които стесняват кръвоносните съдове и повишават кръвното налягане. в)Затлъстяването. Всеки килограм тлъстини изисква допълнително кръвоносни съдове, за да бъде хранен и изисква и по-високо кръвно налягане, за да може кръвта да стигне до тях. г) Четвъртият фактор се нарича естроген. Той засяга жените и е хормон, който задържа солта и се предписва на жените при менопауза.
Първа рецепта от Ванга.
Взема се 1 супена лъжица изсушен бял имел и се залива с 1 чаша студена вода. Престоява 1 нощ и на сутринта се изпива на гладно.
Втора рецепта от Петър Димков.
Според него трябва да се избягват алкохолът, преяждането, тютюна, животинските мазнини и умствената и физическа преумора. Сутрин, обяд и вечер болният трябва да взема по 1 супена лъжица от следната смес: 500 г чист пчелен мед, 100 ядки от орехи, 20 зелени листа от индрише, 20 зелени листа от обикновен здравец, 20 ядки от бадеми (счукани), 4 месести лимона смлени заедно с корите. Към сместа се добавят 12 г валерианова тинктура, 12 г глогова тинктура и 1 супена лъжица канела на прах. След 10 мин се сипва и запарка от агримония, акация, босилек, лавандула, мента, риган, хмел и жълта комунига (по 50 г от всяка билка).
Трета рецепта 
Две шепи плодчета от червен глог се кипват в 500 г 10 мин, като преди това се добавят и 3 лозови листа. След като изстине отварата към нея се добавя сока на 1 лимон. Пие се по 50 г на гладно, три пъти на ден.
Четвърта рецепта
да се пие всеки ден по 2 г мумио разтворено във вода. Пие се 10 дни с мед, след това се прекъсва 5 дни и се повтаря процедурата отново. След месец хипертонията е останала само като спомен.
Пета рецепта
4 пъти дневно се слага под езика  таблетка от по 20 мг пчелно млечице. Ако усетите притеснение веднага се слага таблетката под езика.
Шеста рецепта
Всяка вечер се вземат 10 нахутени зърна и се накисват в чаена чаша с вода. Сутринта водата се изпива на гладно. Така се прави 2 месеца и сами ще се убедите, че кръвното се нормализира. За да има успех трябва да се избягват мазнините и свинското месо.
Седма рецепта 
а) Копривата според него е най-доброто лекарство. Трябва да се приеме в голямо количество. Зимата да се използва изсушена коприва, като супа. б) Вземат се и се смесват 20 г дилянка, 20 г латинка. След това се варят в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се изпива на 2 пъти сутринта.
Осма рецепта 
В 1 чаена чаша с кисело мляко се поставя 1 чаена лъжица бакпулвер. Разбъркват се добре и всеки ден се изпива по 1 чаша. Лечението трае 25 дни.
Девета рецепта 
Вземат се равни количества от бял равнец, градински чай, върбинка, листа и цвят от бяла бреза, стръкове от камшик и зайча сянка. След размесването им се вземат 3 супени лъжици и се варят в 500 мл вода 10 мин. След като изстине отварата се прецежда и се добавят 3 супени лъжици мед. Пие се по 1 кафена чаша 3 пъти дневно 20 мин преди хранене.
Лишей

Първа рецепта 
Затопля се във водна баня 100 г чист пчелен восък и към него се прибавя 40 г брезови пъпки (може и 40 г невен - ефектът е същия). Бърка се докато заври и като изстине се разрежда с 50 г зехтин. С този мехлем се мажат лишеите. След 1 седмица ефектът е налице.
Втора рецепта 
 най-доброто средство за лечение на лишеите е солената вода. В нея се слага отвара от елхови иглички или брезови листа и сок от лимон. Лицето не трябва да се мие с вода и сапун, а да се почиства с козметично мляко. С тази отвара се мажат лишеите. На обикновените лишеи се правят компреси с хвощ. Мокрият лишей се почиства със салицилов спирт.
Трета рецепта за разноцветни лишеи.
С напоено със салицилов 
спирт памуче се мажат петната по лицето. Салициловият спирт е отлично средство против гъбички, а разноцветните лишеи са резултат на гъбично заболяване.
Лунички и петна

Първа рецепта за обезцветяване на лунички:
а) Сутрин и вечер обтривате лицето си с памучен тампон, напоен със сок от лук. След това намазвате със сметана и след 10 мин отмивате с вода. б) Кашица от настърган ситно лук се използва за отстраняване на пигментни петна, лунички по лицето и пъпки.
Втора рецепта 
а) Във водна баня се разтопяват 50 г восък, 70 г мед, 20 г бадемово масло. Получената смес се нанася на тънък слой върху петното и след 30 мин се измива. Повтаря се докато изчезне петното. б) При петна на мъжете е ефикасна следната рецепта. Почистват се със спирт петната и върху тях се поставя лист от кисело зеле. Оставя се така 20 мин, след което се измива с топла вода. Повтаря се до пълно изчезване и те повече няма да се появят.
Трета рецепта 
В кафена чаша се слага седеф или 2 седефени копчета. Заливат се с прясно изцеден лимонов сок. Течността трябва да стане като мляко и чак тогава се мажат луничките до премахването им.



Гласувай:
2



1. анонимен - dunavska bulgariq
29.09.2012 12:14
Spored men e tazi

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bairakslavei
Категория: Забавление
Прочетен: 530516
Постинги: 163
Коментари: 242
Гласове: 675
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930