Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2013 15:13 - кашлица, климакс, кожни болести, кокоши трън, копривна треска, колит ,коляно и крака , отичане на крака, косопад,косми по тялото и лицето
Автор: bairakslavei Категория: Рецепти   
Прочетен: 6667 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.02.2013 15:14


 Кашлица Първа рецепта  В 1 л вода се варят 4 шушулки от жълта акация. Отварата се подслажда и се изпива за 1 ден. 

Втора рецепта  Джинджифил на прах и мед се смесват по 1 чаена лъжица и се взема 3 - 4 пъти дневно. Кашлицата си отива за 2 седмици.

Трета рецепта от Ванга. Смесват се равни части зехтин, пчелен мед, сок от лимон, 2 супени лъжици коняк или ром. В рецептата за възрастни се добавят и 2 индийски орехчета (за деца до 14 години - 1 орехче). Сместа се пие сутрин, на обяд и вечер преди лягане.

Четвърта рецепта  Вземате 1 лимон и го поставяте във вода да ври 10 мин и го изстисквате в чаша. Към него добавяте 2 чаени лъжици глицерин, допълвате с мед и разбърквате. Взема се 3 пъти на ден и веднъж през нощта. Може да се прилага и при деца.

Пета рецепта 
Тази рецепта е подходяща за деца. Сваряват се 6 лукчета (бонбони), 6 локума и 6 стръка индрише в 1 л вода. Вари се докато всичко се разтопи. Може да се добавят и няколко черупки от орех. Прецежда се и се пие от 4 до 6 пъти по 1 кафена чашка.

Шеста рецепта  Смесват се 1 настърган лимон, една супена лъжица свинска мас, 500 г мед, смляно ленено семе 2 супени лъжици и се разбърква добре. Пие се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно на гладно.

Седма рецепта  Набират се млади борови връхчета, измиват се, накисват се в студе- на вода и престояват една нощ. Варят се в същата вода, докато омекнат. Прецеждат се през марля. На всеки кг отвара се прибавя 1 кг захар и се вари като обикновен сироп. Накрая се добавя малко лимонтозу. Налива се в буркани. Затваря се плътно и така цяла година ще може при нужда да се пие по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене.

Климакс (критическа възраст)

Първа рецепта

от нередовен мензис, страхова невроза и топли вълни вследствие навлизането  в климактериум.  китайското билково лекарство „клим“.  изпиване на 60 капсули 

Втора рецепта 

Много успешно срещу климакса може да се използват мустачките на лозата. Сушат се на сянка и от тях се приготвя чай, който се пие по всяко вре- ме на денонощието.

Трета рецепта  Спасила се е от проблемите на критическата възраст с лекарството Мен Роял. С него се спира изпотяването, болките, световъртежа и изпускането на урина.

Четвърта рецепта.
Жените в Азия страдат много по-малко от крити-
ческата възраст. Учените отдават това на консумирането на повече соеви продукти и по-точно на изофлавоноидите, които те съдържат. За да се постигне успех, необходимо е да се консумират най-малко 30 г соеви белтъчини на ден.

Кожни болести

Първа рецепта за витилиго. В 500 мл вода се варят 50 корена от глухарче. Сместа трябва да се сгъсти, като й се добави мляко на прах. Прави се маска вечер преди лягане, а сутрин белите петна се мажат с газ.

Втора рецепта от Рая Гарджева, за възпалена и разранена кожа. Болните места се мажат с мъх взет от камъни, които се обливат с течаща вода.

Трета рецепта  свинска несолена мас стопена на тих огън се поставят 30 - 40 цвята от невен. Пържи се докато се оцвети сместа. Прецежда се и се оставя 60 мин. Всяка вечер с този крем се намазват напуканите ходила. Преспива се с намазаните хо- дила и пръсти. Мажат се 4 - 5 вечери след което кожата става гладка и сърбежите изчезват.

Четвърта рецепта
 за нежна и свежа
кожа. Вземат се 15 г чист восък, 60 г бадемово масло, които се поставят във водна баня. След свалянето от котлона се разбива докато сместа стане на пяна. С капкомер се добавят 20 капки розова вода, докато течността се превърне в крем. Маже се всеки ден върху сухата кожа.

Пета рецепта
 за петна по ли
цето и тялото. 100 г кисело зеле (1 - 2 листа) се поставят внимателно върху предварително почистените петна. Лежи се 15 - 20 мин. След това мястото се измива със студена вода. Компресите се правят най-малко 18 дни до изчезването на петната.

Шеста рецепта
 за суха кожа.
Вземат се 3 г стръкове от жълт кантарион, нарязани на ситно поставят се в 250 г зехтин в затворен тъмен съд и така престояват 10 дни. С тази смес се маже лицето с тампон от памук.   Кокоши трън

Първа рецепта
Ефикасен 
начин за премахване на кокоши трън с помощта на прополис. Голямо, колкото грахово зърно, парче прополис се слага на болното място и се закрепва с лейкопласт. Държи се 2 дни след което кокошият трън се отскубва и повече не се явява.

Втора рецепта  Равни части от прясна свинска мас и нафталин се размесват. Кокошият трън се намазва съвсем малко. Процедурата се прави само 1 път на ден за 2 дни. Кокошия трън сам изчезва завинаги.

Трета рецепта  Сок от клонка на смокиня (бялото мляко) се изстисква и с млякото се маже кокошият трън или мазола 2 - 3 пъти на ден. След 3 дни на мястото на кокошия трън остава празна дупка, а мазолът пада.


Копривна треска

Първа рецепта:  Смесват се 150 г гръцка коприва, 80 г росопас и 100 г глухарче. В литър вода се сипват 3 супени лъжици и се варят около 20 мин. Пие се студена отварата - 3 - 4 чаши на ден вместо вода.


Колит

При неправилен начин на хранене се получава киселинна реакция в храносмилателния тракт, което създава идеални условия за развитие на болестотворни микроорганизми. Храни, които създават киселинност са месото, колбасите, тютюна, захарта и захарните изделия, кафето, чаят, алкохолът и др. Алкализиращи храни, които неутрализират киселините са плодовете, зеленчуците, картофите, ядковите плодове и др. За да се неутрализира вредната киселинност в организма, най-малко 70% от храната на хората трябва да бъде плодово-зеленчукова.

Първа рецепта
 Смесват се 250 г мед, 250 г зехтин и едно пакетче счукана медицинска дъвка. Сместа се приема 3 пъти дневно по 1 супена лъжица 30 мин преди ядене. Така се забравя за колита.

Втора рецепта
 е за хроничен
колит. Смесват се равни количества карфиол, целина и цвекло. Изстисква се сока от тях и веднага се пие. Пие се всеки ден не по-малко от 50 г вечер преди лягане и на четвъртия ден ефекта е налице.

Трета рецепта за хроничен еластичен колит. Смесват се 20 г мента, 18 г лайка, жълт кантарион 13 г, маточина 19 г, камшик 1 г, водно пиперче 20 г. Поставят се в 700 мл кипяща вода по 1 чаена лъжица от всяка дрога. Вари се 10 мин, кисне се 1 ден и 2 часа. Пие се 6 пъти дневно по 80 г, 15 мин преди ядене. За да се получи желания противоспазмолитичен ефект към отварата може да се добавят 15 - 20 капки тинктура от беладона.

Четвърта рецепта
 за улцерозен ко
лит. Смесват се билките петопръстник и подъбиче и се смилат на прах. Сипват се в 200 мл вода, 1/2 чаена лъжица от сместа. Запарват се около 1 час и след това се взема по 1 супена лъжица 1 час преди ядене. Не се яде лютиви, солени и кисели храни.

Пета рецепта  за киселини. а) 1 чаена лъжица с канела се разбърква със сухо мляко и захар и се изяжда; б) В 500 г ракия се поставят 150 г сухи боровинки, захар на вкус и престояват 10 дни на слънце. Пие се 20 г при нужда.

Шеста рецепта
 за чревния колит. В 300 г прясно
мляко се вари семе от копър 10 - 15 мин. Изпива се наведнъж докато е топло, но не горещо. Седма рецепта за отстраняване на киселини. Сливовият сок от добре узрели сливи помага за отстраняване не само на киселините, но и подобрява храносмилането и отстранява запека.

Осма рецепта
 за колит.
Смес от по 100 г дилянка, мента, лайка, хмел, маточина и босилек. Към сместа се прибавя и 50 г анасон. В 600 мл кипяща вода се изсипват 2 супени лъжици. Вари се 1 мин, кисне 1 час. Пие се 6 пъти на ден, 15 мин преди яде- не и 30 мин след ядене.


Коляно и крака

Първа рецепта  за изваждане на вода от коляното. а) Настъргани моркови се смесват със силен спирт и се налага болното коляно. Превръзката се сменя на всеки 6 часа. Много е ефикасно. б) Вълнено парче се намазва с чист пчелен мед, а върху него се ръси негасена вар на прах. Налага се на болното коляно. Процедурата се прави 10 пъти. в) Смачкват се варени картофи с обелките на пюре. Налага се коляното за 1 нощ. Процедурата се повтаря няколко пъти, при което болката намалява, а отокът постепенно спада.

Втора рецепта  Хума, счукана на прах се смесва с кисело мляко и 1 - 2 супени лъжици олио. Кашата се поставя на парче плат и се нанася върху измитото с топла вода коляно. Прави се компрес докато се изтегли водата. Всеки ден лечението се прави с нова хума.

Трета рецепта
за коксартроза с оток на 
коляното. Към 1 глава счукан лук се добавя 1 - 2 лъжици сяра. След разбъркване се прави загревающ компрес. Държи се 2 часа и след това коляното се намазва с олио или зехтин. Компреса се прави до пълно изчезване на отока и болката.

При оттичане на крака

Четвърта рецепта
В 1 л вода се варят 4 чаени лъжици ленено семе 10 мин. Захлупва се и кисне 1 час. За вкус се добавя лимонов сок. Пие се по 1/2 чаша през 2 часа от 6 до 8 пъти на ден.След седмица краката ще престанат да се подуват. Пета рецепта за вода в коляното. 1 филийка хляб около 2 см дебела се натопява в ябълков оцет и се превързва хубаво. От вечерта до сутринта превръзката е изтеглила водата от коляното. Същата рецепта се прилага и при разтеглени сухожилия.


Косопад

Първа рецепта  Две глави кромид лук се нарязват на ситно и се киснат в 300 мл силна домашна ракия 10 дни. Мажат се корените на косата 1 ден преди изми- ване.

Втора рецепта  Смесват се 2 г сяра с 50 г вазелин. Косата се маже 2 пъти на ден.

Трета рецепта  Взема се 1 супена лъжица ситно нарязани корени от лопуш и се заливат с 3 лъжици студено пресован зехтин. Сместа се вари 15 мин, като се разбърква.  След като изстине отварата се втрива в основата на космиците. Освен това на 3-тата седмица 1 път втривате сок от люти чушки. Сокът се получава по следният начин: В 500 г водка слагате 3 люти чушки. Престояват поне 3 седмици. Ефектът от тази рецепта се е появил след 3-тия месеца

Четвърта рецепта  а) Себорея - 3 - 4 лъжици хума се заливат с винен оцет. Бъркат се 20 мин, докато стане на крем. Намазва се главата и така престояват 20 мин. Измива се и пак се намазва с оцет и накрая се измива обилно с вода. б) Косопад - В половин чаша кисело мляко слагате 2 таблетки хинин (без глазурата). Смесват се добре и се мажат корените на косата. Завива се с найлон и хавлиена кърпа и така стои 5 часа. Ефектът е поразителен. Пета рецепта
за 
гнездови косопад. а) В 1 л вряла вода се поставят 2 пакетчета чай „Ройвос“ и врят 3 мин. Чаят се пие без да се подслажда. За фрикция се използват изсушените филтри от чая. След като се съберат 10 пакетчета се разкъсват опаковките и се слагат в 500 мл вода и ги варите 15 мин. С тази смес се правят продължителни фрикции на кожата и косата. б) Скилидка почистен чесън се разрязва на две. С тях натривате оголените места на главата. Процедурата се прави 4 - 5 пъти на ден. След кратко време косопада спира и ще започне да расте нова коса.


Косми по тялото и лицето (окосмяване)

Първа рецепта от лечителка Тя е открила рецептата случайно след като е правила вана с отвара от полски хвощ. 4 - 5 кг полски хвощ се залива с 10 л вода и ври докато водата остане наполовина. Прецедената отвара се изсипва и размесва с водата във ваната. След 30 мин престой във ваната установила с учудване, че всички косми по тялото и краката й са изчезнали.

Втора рецепта  Изпържвате 200 г цвят от невен в 250 г мас. Оставяте така 10 часа. Приготвяте си и половин чаша сок от билката змийско мляко. Там където са космите, мажете с памуче натопено в змийското мляко. Стои се с намазаното място 2 часа, след което лицето се измива и намазва със сместа. Процедурата продължава докато се изчистят космите.

Трета рецепта
за косми на горната устна. Разрязва се 1 незрял (зе-
лен още) орех и се втрива пресният сок от него на горната устна. Повтаря се докато опадат космите.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bairakslavei
Категория: Забавление
Прочетен: 530571
Постинги: 163
Коментари: 242
Гласове: 675
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930