Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2012 11:00 - Диария, дископатия , екзема, епилепсия, жлъчка , жълтеница , запек , задух
Автор: bairakslavei Категория: Забавление   
Прочетен: 9881 Коментари: 0 Гласове:
1



 Диария 

Първа рецепта от в-к „Доктор“.
Нарязват се и се смесват равни части жълт кантарион и подбел (цветове). В 1 чаша вряща вода се слага 1 супена лъжица от сместа, запарва се и се прецежда. Пие се 1/3 чаша 6 пъти дневно, 3 - 4 седмици. Препоръчва се пълно въздържание от полов живот.
Втора рецепта от в-к „Доктор“
В 500 г мед се слага и разбърква 100 г счукан анасон. Приема се по 1 чаена лъжица 3 пъти на ден преди ядене.
Трета рецепта -
въглен от липова дървесина.
Въгленът от липа има способността да свързва други вещества в количества 90 пъти по-големи от собственият му обем. Той се пие с вода при разстройство и заболяване на стомаха и червата.
Четвърта рецепта
 1 седмица се пие алое вера гел - жълтата опаковка по 1 супена лъжица 3 пъти дневно. 

Пета рецепта - лечение на дизентерия. Няма по-добро лекарство за дизентерия от 1 чаена лъжица ракия от боровинки, която се приема с чаша топла вода.
А ракия от боровинки се прави 
така: В половин литрово шише се слагат 8 супени лъжици боровинки и се пълни със силна домашна ракия. Колкото по-дълго стои сместа, толкова по-добро и силно действащо става лекарството. Пие се, като заедно с това се прави топъл компрес от вода и оцет.
Шеста рецепта.
При диария помагат бананите и ябълките.

Дископатия
Първа рецепта
 за болки в кръста и схва
натост. Смачква се до омекотяване лист от прясна зелка и се намазва с 1 супена лъжица несолена свинска мас. След това обилно се поръсва със захар и се слага на болното място. Превързва се с вълнен шал и така престоява ня- колко часа. Най-добре е компреса да се прави вечер.
Втората рецепта 
за дископатия.
 Лягате по корем, като преди това сте ожънали 1 сноп коприва. Ваш приятел ви шиба на болното място с копривата. Ще се появят обриви, но няма страшно, защото бързо ще отминат. Първите няколко удара ще ви боли и сърби, но после няма да чувствате нищо. Само с една процедура ще забравите за дископатията. Прави се няколко пъти през 2 - 3 дни.
Трета рецепта
 дископатия и болки в кръста. Вземат се слънчогледови пити и то преди да са прецъфтели, и се нарязват на кубчета. След това се пълнят в буркани чрез натискане до горе и се пълни с ракия. Запечатва се и се държи на слънце 20 дни. Болното място се намазва с натриване докато течността попие. Тази рецепта е много ефикасна.
Четвърта рецепта 
Смесват се 40 г силна гроздова ракия, 2 разбити жълтъка от яйце и 1 чаена лъжица счукана и пресята стара турска керемида. Тази смес се нанася на вълнен плат. Слага се на кръста вечер. Държи се до сутринта. Трябва обаче да се спи на твърдо легло и процедурата се повтаря до пълно излекуване.
Екзема
Първа рецепта
 за мокра екзема.
Смес от 100 г чист бензин и 3 г йод. Разбъркват се и се намазват увредените участъци. Достатъчни са само 4 - 5 процедури, за да се изчисти кожата. Втора рецепта  Смесват се 100 г пресна свинска мас, по 1 кибритена кутия смрадлика, сух невен (смлени). След като се разбъркват се намазват поразените участъци. Резултатът е 100%.
Трета рецепта
100% лечение на екзема и пъпки. Трябва да се вземе вода от хралупа престояла поне 3 дни в нея. С тази вода след намазване на поразените места екземата изчезва и не се повтаря. Ефикасна е и за псориазис.
Четвърта рецепта -
против хронична екзема. Хроничните екземи са
резултат от смущения в областта на веществата от стомашно-чревни разстройства, хроничен запек и др. Подходяща е следната рецепта: Смесват се 100 г зърнестец, лайка, глухарче и 50 г хвощ. В 600 мл кипяща вода се изсипват 3 супени лъжици от сместа и се варят 3 мин. Кисне 30 мин и се прецежда. От отварата се пие 3 - 4 пъти дневно по 1 малка чаша.
Пета рецепта
 за екзема в ушите.
Рецептата е лесно приложима.  В чист майски мед (може и по-късен) се натопява памуче, с което се маже ухото. За около месец екземата изчезва. Лечението може да стане и с чист ябълков оцет. С памуче се запушва ухото за 30 мин. След седем дни екземата я няма.
Шеста рецепта
 за водна екзема.
3 ореха заедно с черупките се изпичат във фурната докато станат кафяви. Смилат се и към тях се добавя 1 чаена лъжица рибено масло. Получава се крем, с който се намазва екземата 10 пъти и резултата е пълен.
Епилепсия

Причините за епилепсията са неизвестни. Засега се знае, че при нея 
се появяват краткотрайни функционални смущения в мозъка.
Първа рецепта
 чай от кимион (зърна). Пие се 3 пъти дневно 30 мин преди ядене. Вместо кимион може да се използва розмарин. 
Втора рецепта 
Тази рецепта е ефикасна само ако се спазва стриктно. 5 г листа от тютюн се заливат с врява вода. Престоява 10 мин и се прецежда през тензух. Взема се 1 чаена лъжица 3 - 4 пъти дневно, обезателно преди ядене. Тази рецепта е подходяща при парализа и мускулна конвулсия. Не трябва да се предозира.
Трета рецепта 
Овъгляват се клони от върбово или липово дърво и се стриват на прах. 1 кафена лъжица от праха се слагат в прясно мляко или вода и се изпива наведнъж 3 пъти 30 мин преди ядене в продължение на не по-малко от 40 дни. През този период се намазва слънчевият сплит 3 пъти на ден с чист зехтин.
Четвърта рецепта 
бял оман. Две чаени лъжици бял оман се запарват в чаша вряла вода в термос. Пие се по една трета чаша 3 пъти 30 мин преди ядене.
Жлъчка
Неприятностите с жлъчката са свързани с образуването на камъни в нея или на възпалението й. Ето някои рецепти за лечението й: Първа рецепта  Една шепа от ситно нарязани стебла от билката кисел трън се варят 20 мин в 1 л вода. Отварата се пие 3 - 4 пъти дневно по 1 винена чаша. Когато усетите, че камъните се движат вземате заедно с билката и 1 супена лъжица глицерин.
Втора рецепта 
Смесват се 50 г ром и зехтин, две разбити, пресни яйца и сока от 1 лимон. Престояват 12 часа. Вечер преди лягане на гладен стомах се изпиват 300 г прясно мляко, а сутринта се изпива цялата отвара. Цял ден не се яде нищо. Вечерта се изпива още 300 г прясно мляко, а на третият ден ще изхвърлите камъните.
Трета рецепта за камъни.
Вземат се по 50 г хвойна, царевична коса и синя тинтява, 5 пресни, счукани луковици от бял крем и 5 ситно нарязани корени от магданоз. Цялата смес се вари в 3 л вода 20 мин. Пие се по 100 г, 4 пъти дневно. Отварата се държи на хладно и тъмно място. При невроза лечението се повтаря.
Четвърта рецепта
Купуват се 21 лимона. Изцежда се сока на един от тях и се изпива с една чаша гореща вода. За 1 ден тази процедура се повтаря 7 пъти (в 8, 10, 12, 14, 18 и последно в 20 часа). На третия ден камъните изчезват.
Пета рецепта
Смесват се по 1 супена лъжица дървено масло, сок от лимон и от черна ряпа. Приема се сутрин по 1 супена лъжица на гладно 30 дни.
Шеста рецепта 
Сокът от един лимон, 1 лъжичка нишадър и 1 чаша вода. Бъркаме нишадъра докато се разтопи. В друга чаша се сипва сок от компот. Първо се изпива чашата със сместа, а след това с компота, за да не се повърне. Пие се сутрин на гладно и се обядва чак след 4 - 5 часа. При нужда процедурата се повтаря.
Седма рецепта
против възпаление на жлъчния мехур: а) Настойка от 
царевична коса, живовляк, риган, равнец. В чаша вода (200 г) се сипва по 1 супена лъжица от горепосочените билки и се варят. Пият се по 1/2 чаша преди ядене 3 - 4 пъти дневно.
Осма рецепта 
В 500 мл вода се сваряват 3 луковици от бял крем до намаляване на водата на 250 мл. Течността се прецежда с изстискване и се прибавя сокът на 1 лимон и 300 г мед. Вари се 10 мин. Пие се 3 пъти дневно 20 мин преди ядене. След 10 дни болката изчезва. Лечението продължава 2 месеца.
Девета рецепта
 за камъни в бъбреците.
В 500 мл вода се варят 50 г пъпешово семе. Пие се 3 пъти дневно по 100 г 30 мин преди ядене.
Жълтеница
Жълтеницата възниква при различни чернодробни заболявания вследствие на което жлъчката се задържа в черния дроб и вместо в червата попада в кръвта и оцветява кожата на болният в жълто.
Първа рецепта 
В 1 л вода с вино се варят 1 - 2 стръка жълтениче заедно с клоните,но нарязани на дребно. Отварата се прецежда и се пие по 1 супена лъжица 3 пъти на ден. Трябва обаче да се спазва точната доза, защото отварата е отровна.
Втора рецепта 
В 500 г старо бяло вино се слагат 25 г червена мъртва коприва. Престоява 3 денонощия. Изпива се на 3 сутрини. След всяко пиене се изяждат по 2 ореха и малък лимон със залък хляб. След това се изпива 1 лъжица оцет разреден с малко вода. 

Трета рецепта  Кора от върба 60 г, изсушена и нарязана, се вари в 1 л вода около 20  мин. Кисне захлупена 24 часа и се изцежда. Пие се по половин чаена чаша 3 пъти на ден преди ядене.
Четвърта рецепта.
Всеки ден още от сутринта се пие по 1 чаша зе
лев сок през 2 - 3 часа. Пие се до пълно оздравяване. Обикновено това става за 2 седмици
Задух (гръдна жаба)
Първа рецепта  а) Равни количества мед и прясно мляко се разбиват добре. Пие се по една чаена лъжица 3 пъти дневно. б) 1 кг мед се разбърква в 250 г чиста свинска мас. От сместа се взема на гладно 3 пъти дневно по 1 супена лъжица.
Втора рецепта
за задух и за гръдна жаба.
Смесват се 1 кг мед, сока от 10 лимона, 10 глави пресен чесън, счукан на каша. Сместа се поставя в буркан и престоява една седмица. Пие се 4 чаени лъжици 1 път на ден на малки глътки, бавно, като за известно време се задържа в устата. Това количество е достатъчно за 2 месеца. Тази рецепта е и за хора с изтощен организъм.
Трета рецепта от Дончо Тонев, билколечител.
Смесват се по 200 г пчелен мед, зехтин и чиста домашна ракия. Пие се по 1 ракиена чаша 3 пъти на ден.
Четвърта рецепта
 
тубичка Алое вера. След изпиване на 3 ту
бички има резултати.
Запек
Хроничният запек освен заболяване на червата може да се дължи още на вида на храната, която консумира даден човек, а също така и на заседналия начин на живот. В храната на хората предразположени към запек трябва голямо място да заемат хранителните продукти: зеле, лук, грах, фасул, моркови, кайсии, праскови, пъпеши или най-общо казано плодове, зеленчуци и кореноплодни. Изяждането на 50 г лук действа при лениви черва, колити и запеци. Установено е, че дневно трябва да се консумират 30 - 35 г влакнини (целулоза), а те се съдържат в една кафена чашка фасул.
Първа рецепта от в-к „Доктор“, за запек.
Сутрин се изпива на гладен стомах 1 чаша студена вода с разтворени в нея 1 лъжица мед или 1 лъжица сладко от розови листа. Вечер преди лягане се изяждат 10 - 15 накиснати предишната вечер сушени сини сливи. Трябва преди всяко ядене да се изпива чаша минерална вода. При по-тежки случаи вечер се пие течен парафин.
Втора рецепта 
Вземат се пшеничени трици от специални диетични магазини. В чаша с мляко, вода или сок се разбърква 1 супена лъжица от триците и се пие. След 1 - 2 дни стомаха започва да работи, като че ли никога не е имало запек.
Трета рецепта 
Смилат се с машинка 1 кг зрели смокини. Омесват се с 10 -15 г брашно от билката майчин лист. Отварата се слага в малки бурканчета и се съхранява във фризер. Едно от бурканчетата се слага в хладилника и всяка сутрин от него се взема по 1 супена лъжица един час преди закуска.
Четвърта рецепта
От билката кукуряк се взема корена. Разцепва се на две и едната половина се вари в 250 мл вода. След кипване на бавен котлон ври още 5 мин. Пие се по 1 кафена чашка (не повече). Не е задължително да се пие всеки ден.
Пета рецепта от Ваня Тодева, гр. Първомай. Взема се 1 клубен 
захарно цвекло (може и червено) и се сварява до омекване в 2 л вода. Пие се по 1 чашка няколко пъти дневно на гладно. Смята че е евтино и чудесно средство против запек.
Шеста рецепта
От билковата аптека се купува сместа „Билка за лениви черва“ и се приготвя отварата: две супени лъжици от сместа се варят 5 мин в 300 мл вода. Запарва се 30 мин с похлупак. Цялото количество се пие на два приема - един път преди лягане, и втори път - сутрин на гладно.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bairakslavei
Категория: Забавление
Прочетен: 529593
Постинги: 163
Коментари: 242
Гласове: 675
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930